Molenvlietlaan 4 | 3271BM Mijnsheerenland | Telefoon: 06 - 24 54 57 88
Verhuisservice- en interieuradvies voor senioren

Samen staan we sterk

Verhuizen doen wij allemaal. De een iets vaker dan de ander. Maar naarmate de leeftijd toeneemt willen we zo lang mogelijk blijven zitten in de oude vertrouwde omgeving. Dit, omdat er bijvoorbeeld bij het huis een tuin aanwezig is. De buurt bekend is. Sociale contacten. Familie, supermarkt, apotheek/ huisarts dichtbij zijn.

Helaas gaat dat niet altijd, bovendien is het ook niet voor iedereen realiseerbaar. Gezondheid speelt een belangrijke rol. Mijn advies is om niet lang te wachten met het verhuizen. De gezondheid van een oudere kan snel veranderen en dan is het vaak te laat. Maar ook de bereikbaarheid van de woning. Zijn er wel trappen, maar geen lift. Is de ruimte te klein. Is er voldoende veiligheid?

Gaat u verhuizen, dan verhuizen uw spullen met u mee. Al sinds de oprichting van Oude plek Nieuwe stek in 2011, plaatsen ik uw meubels en overig inboedel altijd op de plaats terug, zoals het in het oude huis heeft gestaan. Tot in details. U vindt dus altijd uw spullen terug die mee zijn gegaan met de verhuizing.

In 2013 werd ik gevraagd een dame op leeftijd te verhuizen naar een zorg gerelateerde woning. In haar woning zat een raam met daaronder een dressoir, maar in de nieuwe woning niet. Ik wilde dat toch graag weer terugzien en besloot een foto van dat raam te maken. Ik moest rekening houden met niet te veel zonlicht, geen neerslag of wind. Dat is gelukt. Door een fotograaf is de juiste foto uitgezocht en bij een timmerman heb ik een bijna identiek kozijn laten maken om vervolgens de foto erachter te plaatsen. Dressoir eronder en de oude staat was weer terug. Mevrouw was geëmotioneerd. Hoe blij je iemand kan maken!

Een hulpvraag kan ingediend worden door uzelf, een familielid, vrienden of hulpverleners.