Molenvlietlaan 4 | 3271BM Mijnsheerenland | Telefoon: 06 - 24 54 57 88
Verhuisservice- en interieuradvies voor senioren

Gratis tips

Veranderingen in de zorg

Op 1 januari 2023 verandert het een en ander in de zorg

Wat wordt wel en niet vergoed in de zorg? Op deze site vindt u een overzicht van alle veranderingen. Plus informatie over de zorgverzekering, veelgestelde vragen & antwoorden en nuttige links. Klik dan op (www.zorgwijzer.nl)

College voor zorgverzekeringen (www.cvz.nl)

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) is een overheidsorganisatie die erover waakt dat verzekerden via de Zorgverzekeringswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten de zorg krijgen die voor hen noodzakelijk is. Deze site bevat onder andere informatie over de Wlz (Wet langdurige zorg) die de AWBZ (Algemene Wet Bijzonder Ziektekosten) vervangt en de ZVW (de Zorgverzekeringswet).

CIZ (www.ciz.nl)

Wist u dat verhuis- en inrichtingskosten vallen onder de WMO en gedeeltelijk vergoed worden?

De nieuwe woning moet wel voldoen aan de criteria van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). CIZ beoordeelt ook of er een fysieke of medische reden is voor hulpvoorzieningen of woningaanpassingen.

ZZP (www.zorgzwaarte-pakket.nl)

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over het ZorgZwaartePakket wat voor u van belang is als u zorg nodig heeft. Het pakket wordt aangeduid met een getal tussen de 1 en de 10. Hoe hoger het getal hoe meer zorg iemand nodig heeft.

Heeft u al kennis genomen van de ANBO?

ANBO is de belangenbehartiger voor alle huidige en toekomstige senioren in Nederland.

Zij zetten zich in voor het behoud en verbetering van kwaliteit van leven voor de huidige en toekomstige generaties senioren met de nadruk op emancipatie, participatie, solidariteit tussen de generaties en keuzevrijheid. Dragen bij aan sociale veranderingen, bieden toegevoegde waarde aan het leven van haar (potentiële) leden door het bieden van individuele en collectieve belangenbehartiging, betrouwbare en deskundige informatie, diensten en ledenvoordelen. Klik dan op (www.anbo.nl)

Bent u op zoek naar een scootmobiel?

Scootmobiel Discount biedt u tegen de scherpste prijs een zorgvuldig samengesteld assortiment scootmobielen, gefabriceerd door ’s werelds grootste ISO gecertificeerde scootmobiel-fabrikanten, die staan voor betrouwbaarheid en topkwaliteit. Klik dan op (www.scootmobieldiscount.nl)

Martha Flora (www.marthaflora.nl)

Een particulier initiatief in kleinschalige verpleegzorg voor ouderen met dementie. Bij Martha Flora is alles gericht op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. En op uw waardigheid en welbevinden. De allerbeste zorg bij dementie heeft u nu gevonden

Residance Roosenburch (www.residance-roosenburch.org)

Gelukkig leven. Leven volgens het geluksmodel van prof dr Hans Becker: ja-cultuur, eigen regie, eigen creatieve inbreng-familie betrokkenheid in een positieve sfeer. Zo zijn huisdieren meer dan welkom.

Golden Years Projects (www.goldenyearsprojects.nl)

Een uniek concept op een hoog niveau. Belangrijk binnen het concept is de ‘ja-cultuur’. Golden Years Projects biedt een veilige en hoogwaardige woon- en leefplek met een hoog niveau van comfort. De projecten worden ruim op gezet en voorzien van alle gemakken. Overal is een inventief alarmsysteem (domotica) toegepast voor een optimaal gevoel van veiligheid, 24 uur per dag en zeven dagen in de week.

Humanitas (www.humanitas.nl)

Humanitas is een organisatie die kwalitatief hoogwaardige zorg en diensten biedt aan mensen met en zonder hulp- en/of zorgvraag.

Domus Magnus (www.domusmagnus.nl)

Particuliere woonzorg voor ouderen op maat. Kleinschalig wonen in uw eigen appartement in sfeervolle, monumentale panden, met alle zorg die u toekomt en aandacht voor alle grote én kleine dingen die uw leven de moeite waard maken. Dat is waar Domus Magnus voor staat.

Hazelhoff Zorgvilla’s  (www.hazelhoff.nl)

Niemand kijkt uit naar het moment dat zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Toch maken de kleinschalige particuliere zorgvilla’s van Hazelhoff in Den Haag en Wassenaar, het bijzonder aantrekkelijk om een verhuizing in gang te zetten.

Landgoed de Klokkenberg ( www.landgoeddeklokkenberg.nl )

Vitalis WoonZorg Groep realiseert in de nabije toekomst appartementen voor medioren en (jonge vitale) senioren op Landgoed de Klokkenberg in Breda. Met zorg- en welzijnsdiensten bij de hand.

Aafje ( www.aafje.nl)

Als zelfstandig thuis wonen (tijdelijk) niet meer mogelijk is, kunt u wonen in één van de verzorgings- of verpleeghuizen van Aafje in Rotterdam en Ridderkerk

Laurens (www.laurens.nl)

Laurens is een maatschappelijke onderneming die met haar activiteiten een bijdrage wil leveren aan het zo gezond en actief mogelijk ouder worden. Het bevorderen van de ontmoeting van mensen is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Ouder worden in eigen huis  (www.ouderwordenineigenhuis.nl)

“Ouder worden in eigen huis” is een architectenbureau dat is gespecialiseerd in huisvesting voor senioren en gehandicapten. Wij kunnen adviseren en desgewenst een ontwerp maken voor verbouwing van een bestaande woning of voor een geheel nieuw huis. Wij komen met creatieve en onverwachte oplossingen. Voor de keuze van de juiste hulpmiddelen en voorzieningen wordt waar nodig, samengewerkt met een ervaren ergotherapeut.

Scootmobiel (www.scootmobieldiscount.nl)

Scootmobiel Discount biedt u tegen de scherpste prijs een zorgvuldig samengesteld assortiment scootmobielen, gefabriceerd door ’s werelds grootste ISO gecertificeerde scootmobiel-fabrikanten, die staan voor betrouwbaarheid en topkwaliteit.

The Walking Party (www.thewalkingparty.nl)

De wandelstok als sieraad. The Walking Party komt met een collectie uiterst modieuze en fraai gestileerde wandelstokken.

SociaalContact (www.sociaalcontact.com)

Beeldbellen voor ouderen zonder aanraking van het tablet! U wordt gebeld door mensen van uw voorkeur. Maakt sociaal contact leggen laagdrempelig. Frequentie van sociaal contact naar eigen behoefte. Ook in de nacht als u dit aangeeft. Steun in de nacht is ook vaak nodig. Welzijn, veiligheid en verbondenheid voor ouderen.