Molenvlietlaan 4 | 3271BM Mijnsheerenland | Telefoon: 06 - 24 54 57 88
Verhuisservice- en interieuradvies voor senioren

Inrichten

Het beleid van de overheid is dat senioren zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar lang niet alle woningen zijn geschikt voor ouderen. Aanpassingen van het interieur komt steeds vaker voor.

Inrichten/ Persoonlijk advies in interieur

Hoe plezierig kan het zijn om uw interieur eens te veranderen! De vraag is dan:

Uw interieur aanpassen of toch een geheel nieuw interieur. Uw woning kan op alle mogelijke manieren worden aangepast.

Het zoeken en plaatsen van vloerbedekking, verlichting, gordijnen. Het schilderen of behangen van de muur. Het (laten) aanbrengen van extra voorzieningen, zoals wandbeugels voor een douche of toilet, anti-slipstrips in de douche, een douchezitje of een extra toiletvoorziening.

Belangrijk is, dat de toegang tot uw woning goed is. Zowel voor uzelf, familie maar vooral ook voor de hulpverleners. Want stel u nou is voor, dat een ambulancebroeder u niet tijdig kan helpen omdat er van alles geblokkeerd staat. Ik adviseer altijd om zo min mogelijk meubilair in huis te hebben, alleen dat wat u echt nodig heeft. Geen dubbele vloerkleden op de grond, geen kabels over de vloer, geen scherpe en hoekige randen op oog- en valhoogte.

In 2013 werd ik gevraagd een dame op leeftijd te verhuizen naar een zorg gerelateerde woning. In haar woning zat een raam met daaronder een dressoir, maar in de nieuwe woning niet. Ik wilde dat toch graag weer terug zien en besloot een foto van dat raam te maken. Ik moest rekening houden met niet te veel zonlicht, geen neerslag of wind. Dat is gelukt. Bij een timmerman heb ik een bijna identiek kozijn laten maken en de foto erachter geplaatst. Dressoir eronder en de oude staat was weer terug. Hoe blij je iemand kan maken!

Allemaal voorbeelden die het wooncomfort toegankelijker en vooral veiliger maken, zowel voor de senior als voor de hulpverleners.